Plaža Kvarner, Lovran

Miris mladosti!


Oduvijek, od kad se pamti, centralna lovranska plaža Kvarner bila je omiljeno gradsko kupalište, ali ujedno i omiljeno okupljalište mladih. Iako plaža gostoljubivo prima svakoga tko na njoj prostre svoj ručnik, bilo to dijete ili stari znanac, na Kvarneru je mladost sveprisutna u zraku.

Lako ju je prepoznati: čuje se u melodiji glasova, u ritmu udaraca odbojkaške lopte. Vidi se u odsjaju sunca i kristalima soli na brončanoj koži. Miriše na more, voćne koktele i kremu za sunčanje.

Plaža Kvarner budi se akrobatskim skokovima u more, a drijema uz bezbrižni smijeh. Nikad ne spava, čak i kad sunce zađe život na plaži ne staje, samo se fokus zbivanja seli za stolove kafića, gdje uz hladna pića preplanula tijela vibriraju uvijena u ugodnu glazbu.

Bez obzira voljeli li više uroniti u svjetlost reflektora na terasi ili pod treptaje zvijezda na nebu, otkrit ćete kako noći na plaži mogu biti jednako primamljive kao i dani - uzavrele i osvježavajuće u isti tren.

Netko će na Kvarneru doživjeti prvu ljubav, netko će se svoje tek prisjetiti, a nekome će valovi donijeti vruću ljetnu avanturu.

Djeca, premala da shvate, samo će se čuditi osmjesima koji sneno plove plažom.

Kvarner